LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET

LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET

Migdalul este un fruct descoperit cu mii de ani în urmă în Orientul Mijlociu, iar ceea ce consumăm sunt sâmburii acestuia. Migdalele au proprietăți foarte benefice pentru sănătate. Ele conțin magneziu, fibre, vitamina E și sunt bogate în antioxidanți care contribuie la diminuarea stresului, stopează procesul de îmbătrânire și ajută la prevenirea multor boli grave. 

Acest fruct este cultivat în mai multe țări, iar de mai bine de zece ani putem consuma acest fruct minunat și în Moldova. Nici această afacere nu putea lipsi din topul nostru, deoarece este un bun exemplu de curaj și perseverență, o afacere de familie care a fost deja testată în timp. A fost deschisă de un conațional de-al nostru, care la fel ca ceilalți protagoniști a fost plecat la muncă peste hotare, s-a întors acasă și cu banii câștigați a continuat să construiască propria afacere cu migdale.

Curajul și dorința de a planta o livadă de migdale și de a crește un produs atât de sănătos l-a avut familia lui Renat Lebedev, care de mulți ani gestionează afacerea “Laro Migdale”. Fiind plecat la muncă în Mare Britanie, Renat Lebedev a făcut primii pași în pornirea unei afaceri în Moldova. Astfel, în 2006 a procurat 40 hectare de pământ în satul Ștefănești, raionul Ștefan-Vodă, iar în 2007, cu implicarea și ajutorul părinților s-a reușit plantarea livezii. Au făcut-o după ce au analizat minuțios terenul agricol, au cercetat clima din acea regiune, ceea ce i-au convins că pe terenul lor trebuie să crească migdale. Treptat, după mai multe studii, au realizat un plan de afaceri și au implementat o strategie de creștere și prelucrare a migdalelor, fiind și o cultură destul de profitabilă.

Banii câștigați în străinătate au dat viață unei afaceri acasă 
Experiența valoroasă și banii adunați din munca deloc ușoară de peste hotare au ajutat familia Lebedev să pornească o afacere în țara de baștină. Au pus bazele afacerii „Laro Migdale” aflânduse peste hotare, fiind necesar să mai lucreze pentru a putea contribui financiar la dezvoltarea proiectului. Într-o bună zi, întreaga familie a revenit în țară și din anul 2012 afacerea a început să se extindă. 

“Consider că un atu principal al succesului “Laro Migdale” constă în faptul că e o afacere de familie. Din experiența noastră am învățat că dacă afacerea e fondată de o familie, atunci aceasta implică un set de valori primordiale, așa precum tradiție, calitate și responsabilitate. Este foarte importantă fizică pentru că înțelegând cum funcționează lucrurile poți lua decizii corecte și participa zi de zi la organizarea și actifitatea eficientă a activității companiei”, ne-a mărturisit antreprenorul.

O afacere în agricultură necesită mari investiții
Cea mai mare bogăție pe care o are Republica Moldova sunt pământurile, iar gustul deosebit și delicios al fructelor și legumelor autohtone ne confirmă asta de la un sezon la altul. O afacere în agricultură necesită mari investiții, utilajul modern fiind printre lucrurile primordiale în eficientizarea unei activități în acestă ramură. Renat Lebedev din propria experiență știe cât de costisitoare sunt utilajele și tehnica agricolă în care a investit sume mari de bani. Acesta a cheltuit o sumă considerabilă pentru procurarea unui utilaj italian, care ușurează mult procesul de activitate, fiind indispensabil în procesul de culegere a migdalelor. Sunt niște dispozitive care scutură copacii, fructele fiind culese printr-un aspirator.
Familia Lebedev, pe lângă banii câștigați, a investit și sume obținute din granturi nerabrusabile, dar și au contractat credite preferențiale. Realizările și seria de produse pe care o au la acest moment, demonstrează faptul că toate investițiile corect făcute dau roade.

O afacere de succes implică mult curaj, perseverență și dorința de a munci
Afacerea familiei Lebedev a înregistrat multe realizări, aceștia contribuind și la educația consumatorului prin promovarea și vânzarea unui produs benefic sănătății. În opinia lui Renat Lebedev, ca să obții succes în afacere trebuie să ai suficient curaj pentru a risca și a merge cu pași siguri înainte. De asemenea, este foarte important să fii ambițios, perseverent și să fii pregătit să muncești mult. Această formulă nu este doar scrisă, dar și testată de mulți ani, iar succesul “Laro Migdale” de astăzi este dovada faptului că este un exemplu demn de urmat.

Din migdale se produce făină, ulei presat la rece, unt și fulgi. Uleiul de migdale este foarte recomandat ca și produs natural de îngrijire a pielii și al părului. În bucătărie, migdalul este și fulgii lui este un bun ingredient pentru pregătirea produselor de patiserie, iar făina de migdale fiind folosită în prepararea celebrului desert francez macarouns.
Mai mult ca atât, soția lui antreprenorului, Oxana Lebedev, responsabilă de promovarea brandului, face recomandări de rețete gustoare în prepararea cărora se folosesc migdalele pe care neapărat le încearcă și după le distribuie pe facebook, fiind o sursă bună de inspirație pentru fiecare.

În ultima perioadă, gama de produse „Laro Migdale” a fost extinsă, lansând săpun artizanal din ulei de migdale, antiperspirante și balsam de buze elaborat din ingrediente naturale. De asemenea, migdalele din Ștefan-Vodă au fost exportate în România, Irak și Egipt. Toate realizările sunt meritul unei familii de oameni muncitori, care își fac munca cu dedicație și nu au renunțat niciodată, chiar dacă au fost greutăți. Cu siguranță această afacere gustoasă are un viitor și mai frumos.

232 Голосов

VOTARE FINISATA

LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET
LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET
LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET
LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET
LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET
LARO MIGDALE – AFACEREA CARE LIVREAZĂ SĂNĂTATE LA PACHET