O AFACERE ÎN PROGRAMARE ESTE UN BUN SUPORT PENTRU ALTE AFACERI

O AFACERE ÎN PROGRAMARE ESTE UN BUN SUPORT PENTRU ALTE AFACERI

În prezent, o afacere modernă presupune utilizarea computerilor, crearea serviciilor on-line, prezența pe rețelele de socializare și elaborarea aplicațiilor mobile. Lucrurile se schimbă foarte repede, timpul devine tot mai prețios și doar fiind în pas cu tendințele noi, afacerile au succes. Pentru a fi la dispoziția consumatorilor oricând și oriunde, companiile au nevoie de specialiști în IT, programatori, lucrul cărora a devenit indispensabil în toate domeniile de activitate.

Astfel, cei care au o meserie în domeniul tehnologiei informaționale sunt foarte solicitați, un job al viitorului, pe care nu oricine îl poate profesa. Anume această profesie a ales să o practice Anatol Guțu, programatorul cu ani buni de experiență în domeniu, despre care puțini cunosc că, până a deschide propriul business în IT, a fost plecat ceva timp peste hotare.

“Am fost în Regatul Unit. Acolo am combinat frumosul cu utilul: învățam limba engleză, iar ca să mă pot întreține lucram în domeniul de catering. În timpul liber mergeam la dansuri de gală și chiae am avut norocul să fiu acceptat într-o echipă universitară, alaturi de care am participat la câteva competiții interuniversitare. Mă bucur c-am avut și ocazia de a vizita multe locuri noi”, ne-a povestit Anatol.

Anatol se descurcă foarte bine în limbajul de programare, dar la fel de bine se pricepe în comunicarea cu oamenii. Este un antreprenor căruia îi reușește să stabilească ușor relații de prietenie cu clienții și partenerii săi, în mare parte datorită responsabilității, carismei dar și a simțului umorului prin care se evidențiază. 

“O bună comunicare este importantă în orice situație, care neapărat trebuie să fie și una pozitivă. Consider că zâmbetul îi predispun pe oameni la o comunicare mai bună și mult mai deschisă”, ne-a mărturisit programatorul.

O afacere în programare poate fi deschisă fără mari investiții

Anatol Guțu este pasionat de matematică și informatică fapt pentru care a ales să studieze Facultatea de Tehnologii Informaționale. Știa că matematica îl va ajuta să-și organizeze corect viața, iar atunci când a ajuns să-și administreze propria afacere, practica l-a făcut să învețe și legile economiei. Afacerea a reușit să o deschidă fără mari investiții, iar cheltuielile suplimentare a putut să le acopere cu ajutorul rudelor și al prietenilor. La început s-a implicam în proiecte mici. Atunci și-a pus cuvântul experiența de viață și cunoștințele acumulate pe parcurs. Este mulțumit de colaborările pe care le are datorită reacției pozitive ale clienților. Are o echipă mică, dar cu specialiști buni în domeniu. Anatol ne-a mărturisit că și el, ca fiecare antreprenor, își dorește ca afacerea să crească. Programatorul știe că, dacă va avea nevoie de a investi în proiecte mai mari, oricând va putea contracta un credit.

“Creditul este un lucru bun, dacă știi să-l gestionezi corect, altfel poate să-ți taie aripile”, ne-a spus Anatol.

Ai un business de succes dacă alegi să faci ceea ce-ți place

Anatol Guțu este convins că atâta timp cât alegi să faci ceea ce-ți place, lucrurile merg bine, reușind și depășirea mai ușoară a problemelor care sunt inevitabile. Pe lângă aceasta, antreprenorul consideră că, în afaceri, este importantă disciplina și buna organizare a activității. Anatol este un antreprenor responsabil, corect, dar și flexibil. Consideră că flexibilitatea are doar efecte pozitive atât în gestionarea afacerii, cât și în colaborarea cu partenerii și clienții săi.

„La cârma progresului în tehnologii încă mai stau oamenii”


Anatol Guțu deși, își petrece mult timp în lumea virtuală, acesta oricum îi dă prioritate lumii reale. Apreciază progresul, inovațiile și consideră că cele mai importante realizări se fac datorită inteligenței oamenilor.

“Tehnologiile progresează foarte repede și se diversifică continuu. Progresul inteligenței artificiale e uimitor. În prezent, inteligența artificială pictează, compune muzică și poate realiza multe lucruri care păreau imposibile adineaori. Dar tot oamenii sunt încă la cârma progresului și e important să nu uităm să mai fim și copii, parinți, bunei, prieteni, colegi – adica oameni”, ne-a spus Anatol Guțu.

În viață trebuie să asculți de dragoste și nu de frică

Anatol mai bine de 12 ani își construiește propria afacere acasă. Nu-și regretă decizia de a revenit în Moldova, unde astăzi se bucură cele mai frumoase clipe, fiind alături de familie și cei patru copii. 

“Experiența de acolo m-a convins că oameni buni sunt mult mai mulți decât cei răi. Există miracole în viață și Domnul te ajută mereu. Întotdeauna am fost de părere că dacă faci bine, ajungi bine! Sunt bucuros că am revenit în Moldova. Aici îmi este familia, am mulți prieteni și îmi place să zburd cu ei ;) Cred că toți trebuie să-și asculte sufletul. Ficare are fericirea sa și locul său în viață. În viață trebuie să asculți de dragoste și nu de frică”, ne-a spus Anatol. 
Probabil anume acest crez în viață îi ajută pe oameni să meargă înainte cu încredere și să-și îndeplinească visurile.

154 Голосов

VOTARE FINISATA

O AFACERE ÎN PROGRAMARE ESTE UN BUN SUPORT PENTRU ALTE AFACERI
O AFACERE ÎN PROGRAMARE ESTE UN BUN SUPORT PENTRU ALTE AFACERI
O AFACERE ÎN PROGRAMARE ESTE UN BUN SUPORT PENTRU ALTE AFACERI