„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT

„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT

Ce poate fi mai plăcut decât să petreci timpul alături de rude sau prieteni într-un local unde îți stau la dispozițe cele mai deosebite deserturi italiene pe care le poți savura la o ceașcă de cafea. Pentru aceasta nu este neapărat să mergeți în Italia, datorită soților Victoria și Igor Toma, care au avut curajul să deschidă în Moldova o cofetărie cu specific italian.

Igor și Victoria sunt din Anenii Noi, localitate din care au lipsit mult timp, fiind plecati ani buni, la muncă, în Italia. Au lucrat nouă ani în orașul Parma, de la nordul Italiei, cunoscut prin athitrctura sa extraodinară, dar și prin tradițiile bogate din gastronomie. În toți anii, tânăra familie a căpătat o experiență prețioasă în domeniul alimentației publice și au adunat cu placere rețetele deserturilor italiene.

Fiind ambii iubitori de dulciuri, li s-a născut ideea de a deschide o afacere dulce acasă. Timpul trecea, iar dorința de a reveni și de a realiza ceva în țara de baștină devenea tot mai mare. Astfel, fiind încă la muncă în Italia, soții Toma au decis să acționeze pentru a putea transforma visul în realitate. 

“Am înțeles că trebuie să facem ceva pentru a ne realiza visul. Treptat, cât lucram, am procurat utilajul necesar pentru a porni activitatea patiseriei. Știam că nu va fi simplu și vom avea multe de făcut, dar asta nu ne-a împiedicat să mergem înainte. Un bun exemplu ne-au fost angajatorii de acolo. Proprietarii de afaceri se implică la maxim în activitate, participând zi de zi la toate procesele de muncă”, ne-au povestit soții Toma. 

După o perioadă de pregătiri, tânăra familie a renunțat definitiv la viața din Italia și a revenit acasă, având inimile pline de speranță că au luat o decizie corectă. Începutul a fost destul de dificil, dar ambiția, munca și perseverența i-au ajutat să se lanseze cu succes, astfel încât, în prezent deserturile "Dolce Parma" au îndulcit multe evenimente frumoase din țara noastră.
La moment, cofetarii de la “Dolce Parma” gătesc torturi la comandă, cu totul speciale, creând adevărate opere de artă. De asemenea, au o gamă bogată de prăjituri, din care gurmanzii se pot delecta, la una din cele 3 locații deschise în țară.

Igor Toma gătește cu drag conulețele “Canoncini”

Igor Toma este responsabil de producere, iar Victoria se ocupă de vânzări și promovare. În domeniul lor de activitate este dificil să găsești personal calificat. Sunt pentru o echipă de oameni responsabili și profesioniști, se mândresc de echipa formată la moment, alături de care ar fi imposibil să gătească atâtea bunătăți.

„Am ales să ne ocupăm cu ceea ce ne place. Soțul este responsabil de producere, el fiind dintotdeauna pasionat de prepararea dulciurilor. Igor participă cu drag la procesul de gătire a cornulețelor italiene, cunoscute sub denumirea de “Canoncini”. Folosim ingrediente calitative, sănătoase, majoritatea fiind importate din străinătate. Avem o listă de rețete exclusive, care nu pot fi culese din internet, ne străduim să preparăm diferite tipuri de deserturi pentru a fi pe placul tuturor”, ne-a povestit antreprenoarea.

Peste hotare afacerile se construiesc cu ajutorul creditelor

Igor și Victoria știau că o afacere presupune mari invesții. De aceea, peste hotare s-au străduit să adune banii necesari pentru primele achiziții. Alte cheltuieli le-au putut acoperi cu ajutorul banilor împrumutați le la rude. După aproape 5 ani de activitate, antreprenorii își văd afacerea și mai sus, planificând să o dezvolte și mai frumos în continuare. 
Acum, proprietarii afacerii se bazează pe forțele proprii, iar pe viitor, dacă nu vor avea alte posibilități, vor examina și posibilitatea de a se credita.

“Peste hotare afacerile nu există fără credite. Antreprenorii de acolo sunt foarte activi și nu ratează posibilitatea de a investi la timp banii în businessului, solicitându-i în credit. Dacă vom avea nevoie de o sumă mai mare, vom fi gata să examinăm împrumuturile pentru dezvoltarea afacerilor. Important este să analizăm foarte bine riscurile și să fim încrezuți că afacerea noastră are viitor aici”, ne-a spus Victoria Toma.

Clienții sunt cei care mențin afacerea vie

Soții Toma sunt motivați zi de zi de clienții lor mulțumiți. Își doresc foarte mult ca și alți conaționali de-ai noștri să revină acasă, iar cei de aici să nu plece și să aibă cu toții un viitor bun în Moldova. În cei aproape 5 ani de activitate, antreprenorii au reușit să deschidă 3 cofetării, având un catalog cu multe comenzi, ceea ce demonstrează o bună gestionare și organizare corectă a activității. Totodată, Igor și Victoria Toma ne-au spus că într-o afacere este foarte împortant să ai în echipă personal calificat și oameni de încredere. De asemenea, proprietarii “Dolce Parma” au menționat că atâta timp cât își vor menține calitatea la cel mai înalt nivel, moldovenii nu vor pleca din țară și alții vor reveni, afacerea lor se va dezvolta frumos în continuare.

Dulciurile “Dolce Parma” pot fi găsite în satul Chetrosu, în or. Anenii Noi, iar din primăvara trecută pot fi savurate la prima cofetărie deschisă la Chișinău. Mai au alte planuri frumoase de viitor, realizarea cărora vor contribui la crearea altor locuri de muncă, iar noi vom urmări cu plăcere parcursut acestei afaceri, delectându-ne din bunătățile lor înspirate din deserturile italienești.

505 Голосов

VOTARE FINISATA

„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT
„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT
„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT
„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT
„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT
„DOLCE PARMA” – LOCUL UNDE FIECARE ÎȘI GĂSEȘTE DESERTUL PERFECT