SE BUCURĂ DE ROUA DIMINEȚILOR ACASĂ DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI PESTE HOTARE

SE BUCURĂ DE ROUA DIMINEȚILOR ACASĂ DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI PESTE HOTARE

În prezent, una dintre cele mai discutate teme în societate este igiena. Este importanta pentru că, respectarea normelor de igienă, influențează direct nivelul sănătății noastre. Totodată, produsele de igienă sunt foarte solicitate, printre ele fiind și servețelele umede - o inveție utilă, care ne ajută în multe situații.

Puțini cunosc că, printre mulțimea de produse importate, pe piața noastră găsim și șervețele igienice fabricate în Republica Moldova. Și-au dorit acest lucru soții Haralampie și Angela Bălteanu, din mun. Cahul. Haralampie Bălteanu este un alt conațional de-al nostru care a muncit mulți ani peste hotare, alături de soția sa, Angela Balteanu.  Au fost în Rusia, țară în care a avut oferte de muncă bune și perspective mari, dar dorul de casă, de copii și-a pus cuvântul și, într-o bună zi soții Bălteanu, au decis să revină acasă. Au studiat minuțios piața, dorind să lanseze un produs nou, fabricat în Moldova. După analizele făcute, aceștia au observat că cea mai mare parte din servețelele igienice din țara noastră sunt importate. Au înțeles că cererea acestui produs este în creștere și, fiind convinși că viitorul aparține producerii, au hotărât să deschidă o fabrică de producere a servețelelor igienice, denumirea brandului fiind „Roua Dimineții”.

“Pentru a deschide o astfel de afacere trebuie să fii bine inițiat și informat în domeniul dat. De aceea, am mers în vizită la fabrici similare din mai multe țări, precum Turcia, Rusia, Italia. A fost necesar să analizăm procesele de activitate, tehnologia unei astfel de produceri, tendințele și să ne instruim suficient pentru a lansa un produs calitativ. Uimitor a fost să cunoaștem un producător din Italia, fabrica căruia are peste 40 de ani”, ne-a povestit Haralampie.

A fost necesar 1 an de zile pentru a fi pregătiți de lansarea afacerii. Soții Bălteanu au închiriat un spațiu, l-au reparat și l-au dotat cu tot necesarul pentru a începe producerea de șervețele umede.

Domnul Haralampie este responsabil de gestionarea afacerii și asigurarea eficientă a procesului tehnologic din fabrică, iar Angela Bălteanu are grijă de procesul de producere, fiindu-i foarte utilă experiența în medicină.

“Ne străduim să realizăm un produs calitativ, care merită încrederea clienților. Folosim materie primă de cea mai înaltă calitate și ingrediente speciale pentru îmbibarea șervețelelor. Totodată, avem un sistem modern de filtrare a apei. Fabricăm un produs bun care poate fi utilizat cu încredere de către consumatori. La moment, avem grija ca servețelele noastre să distrubuit pe întreaga piață, încercând să depășim barierele care intervin, deoarece, din păcate, unii furnizori pun accentul pe un preț mic, neținând cont de calitate. Iar noi nu economisim în detrimentul calității pentru că ținem la numele nostru și vom produce în continuare șervețele sigure pentru sănătatea clienților”, ne-a mărturisit Haralampie.

“Creditarea este oportună când afacerea îți aduce profit”

Pentru lansarea afacerii, soții Bălteanu trebuiau să facă investiții mari. Pe lângă experiența acumulată în Rusia, aceștia au adunat și banii câștigați din multă muncă, sumă pe care au investit-o în pornirea afacerii. Pe lângă banii proprii, au reușit să obțină și un grant nerambursabil, în cadrul programului de finanțare, destinat cetățenilor moldovenilor, care muncesc peste hotare și fac transferuri bănești acasă. Au deschis o afacere într-un domeniu în care mai este de mult investit. Acum fac pași mici, iar când vor avea, vor urma și pași mai mari, pentru a-și extinde businessul. 

“Atunci când te lansezi într-un domeniu nou este riscant și prematur să faci investiții suplimentare mari. Trebuie să progresezi într-o afacere si dacă e cazul să apelezi la un credit, dar numai atunci când afacerea este bine pusă pe picioare si îți aduce profit”, ne-a spus antreprenorul.

“În afacere trebuie să fii pregătit să riști”

Haralampie Bălteanu de 5 ani gestionează fabrica de șervețele, timp în care s-a convins că o afacere nu poate merge bine dacă nu ai suficientă dorință pentru a urma scopul propus, dacă nu muncești cu dedicație și nu ești insistent.

“Un antreprenor trebuie să muncească mult, să fie îndrăzneț, să nu renunțe când întâmpină greutăți, dar și să aibă curajul să riște. Trăim într-un ritm foarte activ, când lucrurile pot lua o întorsătură neaștemptată. Dacă nu riști și nu ești dispus să faci schimbarile necesare, ai de pierdut. Și noi ne-am confruntat cu situații mai dificile, momente când nu ar trebui să fii susținut, mai ales că suntem un producător autohton, nu străini. Dar nu ne-am descurajat și continuăm să mergem înainte, cu optimism și dorința de a munci și a ne realiza acasă", ne-a povestit omul de afaceri.

“Acasă cel mai prețios este timpul petrecut alături de copii este cel mai de preț lucru pe care-l obții acasă”

Înainte de a încheia discuția l-am îtrebat pe Dl Haralampie dacă regretă faptul că a revenit definitiv acasă, la care acesta ne-a răspuns: “Să regret faptul că sunt lăngă familia mea și-mi văd copiii în fiecare zi? Niciodata! În Moldova poate mai puțini bani câștigi, dar în schimb obții alte lucruri, mult mai prețioase – timpul și clipele petrecute alături de copii, îi vezi cum cresc și te bucuri de viață alături de cei dragi. Am pierdut o parte din acest timp, care nu poate fi procurat cu bani. Sunt niște momente care, din păcate, nu mai pot fi recuperate”, ne-a mărturisit cu sinceritate Haralampie Bălteanu. 

Șervețelele “Roua Dimineții” sunt distribuite în câteva magazine specializate și supermarketurile din unele centre reionale, dar și din capitală. Este fabricată o gamă largă de produse: șervețele igienice clasice, pentru copii și antibacteriale. 
Totodată, la fabrica din Cahul, se realizează și comenzi de șervețele umede personalizate.

220 Голосов

VOTARE FINISATA

SE BUCURĂ DE ROUA DIMINEȚILOR ACASĂ DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI PESTE HOTARE
SE BUCURĂ DE ROUA DIMINEȚILOR ACASĂ DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI PESTE HOTARE
SE BUCURĂ DE ROUA DIMINEȚILOR ACASĂ DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI PESTE HOTARE