ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!

ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!

Eroii acestei povești de succes sunt soții Nadejda și Petru Bondari, un cuplu de moldoveni care au ales să se realizeze în țara natală, transformând, prin munca lor, echipele obișnuite din Republica Moldova în super echipe. În anul 2014 au fost plecați în Statele Unite ale Americii unde au avut ocazia să se stabilească definitiv. Fiind printre străini au înțeles că le este greu departe de casă și că merită să încerce să-și realizeze visurile în Moldova.

“Statele Unite ale Americii nu ne-au cucerit. Modul de trai de acolo este absolut diferit de al nostru... mentalitatea, mâncarea, tradițiile. Fiind acolo am învățat să apreciem și mai mult țara noastră și oamenii de acasă.”, ne-a mărturisit Nadejda.

Afacerea lor perfecționează echipele altor afaceri
Totul a început cu inițiativa de a petrece altfel timpul cu prietenii. Petru, fiind născut în satul Pohrebea, raionul Dubăsari, a decis să organizeze un weekend cu prietenii, pe o insulă pe râul Nistru. Mobilizându-se rapid pentru a putea ajunge pe tărâmul din mijlocul râului, ei au trăit o adevărată aventură și după ce au reușit să ajungă la destinație, folosind niște bărci vechi, s-au simțit eroi adevărați. Pe insulă au avut parte de un week-end absolut inedit, fiind în sânul naturii, departe de agitația urbană și deconectați de rutina zilnică, toți au plecat acasă cu forțe noi și cu bateriile încărcate de energie pozitivă. Atunci Petru a înțeles că așa gen de activitate poate fi perfect combinată cu organizarea unui team building. De acolo a pornit ideea creării Companiei “Activis”, bazată pe organizarea team building-urilor.

“Având o experiență în instruirea personalului și participând la diverse programe de organizare a team building-urilor, conferințelor, am creat o gamă largă de activități outdoor (în aer liber) și indoor (în încăpere), punând accent pe dezvoltarea abilităților de comunicare, creșterea motivației, atingerea performanțelor, consolidarea spiritului de echipă și dezvoltarea încrederii în colectiv”, ne-a povestit Nadejda.

Acum, ACTIVIS Teambuilding prestează diverse servicii de team-building: outdoor (bazate pe aventură și camping, în perioada caldă a anului), indoor (în perioada rece), team building-uri personalizate (care reies din solicitările clienților), dar și evenimente corporative mari (100+ angajați) și City Quest-uri. Ambii soți sunt traineri și au avut ocazia să interacționeze cu sute de angajați, elaborând pentru fiecare echipă programe individuale. Sunt convinși că într-o afacere investițiile materiale sunt foarte importante, dar mai importante sunt investițiile în echipă.

Investițiile ambalează frumos orice afacere
Când și-au lansat businessul, Petru și Nadejda Bondari au aplicat la un concurs de granturi pentru tineri antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului implementat de PNUD Moldova „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Cu ajutorul grantului obținut au reușit să cumpere tot echipamentul necesar pentru organizarea unor evenimente profesioniste în care participanții deși sunt în natură – se simt ca acasă: bărci, veste de salvare, mese și scaune pliabile, corturi și saci de dormit. Sunt convinși că posibilitățile de finanțare nu trebuie ratate, iar atunci când un antreprenor nu reușești să obțină un grant, este oportună accesarea unui credit, pentru a face investițiile necesare la timpul potrivit.

O bună afacere se bazează pe o echipă bine formată, comunitate încrezătoare și calitate
În cei patru ani de activitate a Companiei “Activis”, Nadejda și Petru s-au convins că într-o afacere, o adevărată valoare sunt oamenii aleși să facă parte din echipă: “Atunci când vrei să faci o muncă la cel mai înalt nivel și să poți presta servicii bune, contează mult să construiești o echipă profesionistă. Un al lucru primordial în antreprenoriat este un mediu de afaceri pozitiv și o comunitate de antreprenori. Optimismul, responsabilitatea, dorința de a schimba lucrurile spre bine, perseverența - toate acestea chiar mișcă lucrurile. Făcând parte dintr-un astfel de cerc te încarci pozitiv, simți că ești susținut și ești sigur că vei reuși, indiferent de obstacolele parvenite în cale”.

Moldovenii au frică de schimbări
Compania “ACTIVIS” există și datorită faptului că Petru și Nadejda au crezut în forțele proprii și nu le-a fost frică să înceapă de la zero o afacere.

“Am ales să ne ocupăm cu ceea ce ne place și-i încurajez pe concetățenii noștri să facă la fel. Avem mulți oameni talentați, printre care o mare parte sunt plecați peste hotare, pentru a câștiga bani - ei au ales un job care poate nu-i reprezintă, și probabil din frica de eșec au renunțat la visele lor. Dar un pic de curaj în îndeplinirea viselor poate deschide multe uși”, ne-a spus Nadejda.

Un bun exemplu este chiar Petru, unul din fondatorii companiei, care dezvoltă și alte afaceri în diverse domenii, spiritul de antreprenor al căruia s-a manifestat încă din adolescență, când reușea să câștige bani indiferent de domeniul de activitate.

“Petru este un om extraordinar, iar experiența lui de viață ar putea fi un bun conținut pentru o carte despre succes. A trecut prin diferite greutăți, dar nu a renunțat niciodată, fiind un exemplu demn de urmat pentru cei care ușor renunță când se pomenesc într-o situație dificilă, care nu au curajul să încerce lucruri noi sau îi permit fricii să le distrugă planurile. El muncește mult, este foarte responsabil și acționează hotărât asumându-și toate riscurile”, ne-a povestit cu mândrie Nadejda.

Astăzi, după 4 ani de activitate, Compania „Activis” se mândrește că a reușit să lucreze eficient cu aproape 70 de echipe, și datorită activităților lor, peste 2200 de angajați au devenit coechipieri mai buni. Atâta timp cât există o astfel de companie care contribuie la perfecționarea echipelor prin organizarea team buildinguri inedite și utile, avem șansa să beneficiem de servicii mai calitative pe piață.

213 Voturi

VOTARE FINISATA

ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!
ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!
ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!
ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!
ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!
ACTIVIS – TRAININGURILE CARE TRANSFORMĂ ECHIPELE ÎN SUPER ECHIPE!