CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA

CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA

Prima impresie întotdeauna a fost importantă, care de cele mai multe ori este influențată de aspectul exterior. În prezent, tot mai popular devine conceptul de frumusețe masculină, fiind acordată o atenție deosebită tunsorii, barbei și mustăților. De aspectul exterior al bărbaților are grijă salonul “REAL MEN Barber & Tatto” – un local care îți dă senzația că tocmai ai intrat într-un bar cu o atmosferă deosebită, cu muzica buna și bautură gratuită. În realitate este un barber-shop, o frizerie pentru bărbați. Aici clientul se simte cu adevărat important, se relaxează, uită de griji și are parte de cel mai calitativ lucru al stiliștilor. Este vorba de o afacere de succes, care cu 2 ani în urmă era doar o idee.

A fost deschisă de Constantin Vatamaniuc, acesta numărându-se printre curajoșii moldoveni care s-au întors în țară după ani de muncă peste hotare. A făcut studii militare și juridice, iar mai apoi a decis să-și câștige existența încercând să găsească un lucru mai bun în străinătate.

“Pentru început am fost în Rusia, acolo am muncit 2 ani în construcții, după care am revenit și am hotărât să plec într-o țară din Europa. Așa am ajuns în Irlanda. Anume acolo am decis că nu mai am timp de pierdut lucrând printre străini și peste câteva luni am revenit acasă. De fapt, în toți anii lucrați peste hotare, trăiam cu gândul că trebuie să realizez mai mult și cred c-am făcut acest pas la timpul potrivit”,
ne-a povestit tânărul antreprenor.

Despre idee, cunoștințe și investiții ...

Constantin Vatamaniuc: “Ideea de a deschide un barber-shop a apărut întâmplator, dupa o lungă discuție cu un vechi prieten, care este în trend cu moda masculină și astăzi este unul din clienții noștri fideli”.

Constantin înțelegea că nu este simplu să deschizi o afacere și că pe lângă dorință și banii adunați este nevoie și de cunoștințe. De aceea, pe parcursul anilor petrecuți peste hotare, pe lângă muncă, acesta a studiat din literatură de specialitate, a analizat afaceri și s-a documentat. Aceste lucruri l-au ajutat să-si “ambaleze” bine ideea, reușind, în scurt timp, să realizeze un business plan. Astfel, folosind banii adunați din munca de peste hotare, suportul financiar din partea rudelor, a fost posibilă deschiderea primului barber – shop “REAL MEN Barber & Tatto”, în centrul capitalei.

Organizarea, calitatea și progresul sunt lucruri esențiale într-o afacere

Am fost curioși să aflăm poziția tânărului antreprenor, rugându-l să ne prezinte un top al lucrurilor esențiale într-o afacere, în scopul de a fi utili celor care planifică sa inițieze un business. Constantin a menționat că într-o afacere este foarte important să fii bine organizat și să știi când și cum să acționezi. Pe lângă organizare este și calitatea fără de care nu poți obține încrederea și fidelitatea clienților. De asemenea, o regulă valabilă atât în afaceri cât și în viață este progresul, dorința de a merge îninte fără să te oprești, pentru a descoperi lucruri noi care pot duce la alte succese.

Planuri de viitor...

Constantin este un tânăr foate ambițios și chiar dacă este la început de cale în sfera businessului, acesta are multe idei și scopuri pentru realizarea cărora este gata să muncească și mai mult.

“Am început cu un local, după care am mai deschis încă unul, treptat am inclus și am perfecționat seviciile de tatto, de care beneficiază nu doar bărbații, dar și femeile. Ne mândrim că suntem inițiatorii Campionatului Național la Barbă și Mustață. Anul acesta organizăm la cea de-a doua ediție, care va avea loc la sfârșitul lunii martie.

Nu ne vom opri aici, vrem să ne perfecționăm și chiar să ne creștem portofoliul de afaceri. Continui să analizez piață și nu exclud faptul că voi dori să lansez și alte afaceri în domenii noi”,
ne-a mărturisit antreprenorul.

Am continuat revenind la discuția despre decizia de a se întoarce în țară...

Aici ne-a fost placut să urmărim fericirea din ochii lui Constantin când a răspuns la întrebarea dacă a regretat faptul că a revenit acasă.

Constantin Vatamaniuc: “Nicăieri nu este mai bine ca acasă! Nu mi-a fost ușor, am întâmpinat greuțăți, dar este mult mai ușor să treci peste situațiile dificile fiind alături de părinți, rude și prieteni.”  De asemenea, Constantin a accentuat că sunt multe lucruri importante și bune pe care le înveți și care trebuie „furate” pentru a le folosi aici, în Moldova.

„Acolo m-am convins cât de importantă este amabilitatea și bunăvoința, care de multe ori lipsesc în țara noastră, atât în comunicarea cu cei din jur, cât și în deservirea clienților. Trebuie să fim mai deschiși unii cu alți și să oferim emoții pozitive, fără a cere altceva în schimb. Mă bucur că reușim să respectăm aceste deprinderi și în cadrul frizeriei noastre.”
ne-a spus zâmbind tânărul antreprenor. 

Mesaj pentru concetățenii care muncesc peste hotare

Pe Constantin l-am cunoscut datorită experienței lui de muncă peste hotare, povestea lui de succes fiind un bun exemplu atât pentru cei plecați, cât și pentru oamenii rămași în țară. El recunoaște că viața printre străini l-a maturizat și l-a responsabilizat și mai mult. Acesta a îndrăznit să-și dorească o viață mai bună, a revenit acasă, fiind convins că va reuși să deschidă propria afacere. Și-ar dori ca și alți concetățeni de-ai noștri să se întoarcă acasă, dar înțelege că fiecare își alege calea de parcurs în viață.

„Din păcate sunt încă mulți moldoveni plecați din țară. Chiar dacă toți sunt diferiți, dorul de casă îi unește. Dar asta nu este suficient pentru ei ca să se decidă să revină în Moldova. Sunt persoane care se limitează la un loc de muncă, cu un venit stabil, evitând să facă o schimbare pentru a realiza mai mult. Aici cred că este dificil să le schimbi poziția.

Îmi sunt mai apropiate istoriile moldovenilor care nu se mulțumesc cu așa zisa stabilitate și depun eforturi mai mari pentru a-și depăși limitele. Îi îndemn să revină în țară, să aibă curajul și să o facă, să-și foloseasca experiența de acolo care este de mare preț și să încerce aici să-și construiască viitorul.

Peste hotare sunt produse, activități, servicii de care ai noști nu au parte. Dacă vor studia minuțios piața, cu siguranță vor observa că pot reveni acasă pentru a-și deschide o afacere, scriindu-și astfel propria istorie de succes”,
a conchis Constantin Vatamaniuc.

155 Voturi

VOTARE FINISATA

CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA
CONSTANTIN VATAMANIUC PERFECȚIONEAZĂ CONCEPTUL DE BARBER SHOP ÎN MOLDOVA