AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA

AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA

“Biscottini” este o afacere care ne îndulcește cu biscuiți delicioși fabricați în Moldova. În culisele lansării acestui producător autohton stă povestea de viață a unei familii frumoase, care a renunțat la posibilitățile pe care le avea în stainătate și a avut curajul să revină acasă, pornind totul de la zero.

Igor Furtună, capul familiei, este fost militar, care avea convingerea, că în Italia va reuși să ofere familiei un trai mai bun. Au plecat pe când fiica mai mare era la grădiniță. Ulterior, acolo s-a născut și cea de-a doua fiică. Soția lui, Ludmila Furtună avea un loc bun de muncă, lucrând în Spitalul din Parma, medic anesteziolog. Deși lucrurile nu mergeau prost în Italia, familia Furtună nu se putea împăca cu gandul că-și vor clădi viitorul în străinătate.

Așa s-a întâmplat ca după mai bine de 17 ani de muncă în Italia, Igor Furtună a pus în bagaj mult curaj, ambiție, încredere și a revenit în Moldova. Igor avea un plan bine ticluit, hotărând să deschidă o fabrică de biscuiți. În 2014 a revenit doar el, ca să testeze ideea, iar peste câțiva ani, în 2017 s-a împlinit un mare vis - familia Furtună s-a reântregit, întorcându-se acasă soția și cele două fiice.

“În Italia am schimbat mai multe locuri de muncă. Unul din acestea a fost la o patisserie. Mi s-a dat pe gust, iar într-o zi, cand găteam biscuiți cu fiica, a răsărit ideea de a deschide o afacere cu biscuiți în Moldova. N-a fost o decizie ușoară, mai ales că, pentru început am revenit doar eu pentru a încerca. A meritat riscul pentru că astărzi toată familia este acasă”, ne-a povestit Igor Furtună.

Banii câștigați peste hotare au stat la baza ”preparării” biscuiților fabricați în Moldova

Fabrica “Biscottini” a fost deschisă cu ajutorul banilor câștigați peste hotare, datorită căreia astăzi, în Moldova, ronțăim biscuiți autohtoni, preparați cu drag din ingrediente naturale, fără conservanți și aditivi alimentari. De asemene, familia Furtună, datorită remitențelor de peste hotare, a beneficiat de un grant în cadrul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie.

Astfel, cu banii obținuți din grant, omul de afaceri a procurat utilaj performant din Italia, datorită caruia poate astăzi produce biscuiți savuroși, împachetați cu gust, despre care Igor Furtună, de fiecare dată povestește cu mândrie: “Mă bucur c-am reușit să lansez cu succes o astfel de afacere acasă și că-i bucurăm pe clienți nu doar cu biscuiți delicioși, gătiți după rețete italiene, dar și cu o gamă de grisini. Produsele noastre sunt fără conservanți, siguri și echilibrați nutrițional”. Este de remarcat faptul, că odată cu deschiderea fabricii, au fost create locuri noi de muncă. Astfel, astăzi, în echipa “Biscottini” sunt peste 10 angajați, familiile cărora se bucură de un venit stabil.

Seriozitatea, etica și sârguința stau la baza afacerii “Biscottini”

Directorul fabricii de biscuiți “Biscottini” din primele clipe avea siguranța că va reuși să lanseze propria afacere acasă. Era pregătit să înfrunte toate greutățile, să muncească mult pentru a obține biletul de reântregire a familiei în țara de baștină. Întotdeauna s-a atârnat cu responsabilitate și seriozitate față tot ce se apuca, atitudine care îl ajută zi de zi în gestionarea unei afaceri. Antreprenorul este sigur că succesul într-o afacere se atinge dacă depui și multă sârguință. Pe lângă antreprenor, Igor Furtună mai este și un om adevărat, cu bun simț, care întotdeauna respectă regulile de etică în afacere și nu numai.

În 2019 vom ronțăi mai multe produse “Biscottini”

În prezent, afacerea lui Igor Furtună este coaptă destul de bine, dar asta nu-l face pe antreprenor să renunțe la posibilitatea de progresa, fapt demonstrat prin asortimentul bogat de biscuiți pe care gurmenzii le caută printre rafturile din magazine.
“În 2019 vrem să producem mai mult. Dorim să amenajăm o hală cu o capacitate mai mare. Mai sunt și alte planuri despre care veți afla când le vom realiza”, ne-a mărturisit Igor. Totodată, producătorul de biscuiți planifică să treacă la export, dorind șă-și extindă afacerea și peste hotarele țării. Produsele corespund standardelor europene și au toate șansele ca biscuiții moldovenești să ajungă pe rafturile magazinelor din alte țări.

Mici, dar multe întreprinderi pot crește economia țării

Atunci când Igor și-a exprimat dorința de a începe totul de la zero acasă, acesta a fost înțeles și susținut de familie, un lucru foarte important pe care acesta l-a apreciat mult.

Igor Furtună: “Soția și oamenii dragi au avut încredere în mine și asta m-a ajutat foarte mult în calea deloc ușoară pe care am parcurs-o până a pune totul pe roate. Concetățenii noștri trebuie să revină acasă. Nu este simplu să începi totul de la capăt, dar nu și iposibil. Moldova poate să se dezvolte cu ajutorul contribuției fiecărui cetățean.
Suntem bucuroși c-am revenit în Moldova, alături de părinți, care au nevoie de noi și sunt foarte fericiți că îi sunt alături copiii, că putem fi alături nu doar de sărbători”.

O parte din clienți au gustat pentru prima oară produsele “Biscottini” la expozițiile și târgurile de specialitate la care aceștia participă cu regularitate. Asortimentul bogat de biscuiți poate fi procurat în supermarketurile din capitală.

568 Voturi

VOTARE FINISATA

AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA
AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA
AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA
AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA
AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA
AFACERE DULCE ÎN MOLDOVA DUPĂ MULȚI ANI MUNCIȚI ÎN ITALIA