“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL

“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL

Pictorii își folosesc pensulele pentru a crea și transmite emoție pe pânză, tablourile fiind creațiile în care mai apoi îmbracă frumos pereții, iar noi am cunoscut o pictoriță care pictează stofe pentru a îmbrăca deosebit oamenii. Este vorba de tânăra ambițioasă Irina Brașoveanu, o altă protagonistă a acestui top, care, deși a reușit să-și aranjeze viața peste hotare, la un moment dat, a renunțat la ea pentru a crea lucruri frumoase în țara de baștină.

Moldoveanca a muncit în Portugalia, țară în care a lucrat în domeniul frumuseții, ajungând chiar să administreze un salon de frumusețe de pe litorarul oceanului Atlantic.

“Am lucrat departe de casă timp de 12 ani. Acolo, fiind într-o zonă turistică, nu aveam timp de relaxare fiind la maxim dedicată muncii. Pentru turisti litoralul portughez era locul de odihnă, vacanța de vis, iar pentru mine locul de munca, o muncă activă și plină de responsabilități.
Pe parcursul anilor petrecuți în Portugalia, am realizat multe lucruri. Chiar dacă am obținut cetățenia portugheză, niciodată nu-mi imaginam viitorul acolo. Întotdeauna am știut că va veni ziua în care mă voi întoarce cu familia în Moldova’’,
ne-a povestit Irina.

Brandul “Brasoveanka” – made în Moldova!
În copilărie, Irina Brasovenu se visa prezentatoare de televiziune, fiind încă de atunci pasionată de artă. Pentru a-și perfecționa talentul nativ, tânăra a ales să-și facă studiile la Colegiul de Arte. Iar în prezent, talentul copt și creativitatea o ajută să creeze manual desene unice pe maiouri executate la comandă. Creațiile by “Brasoveanka” sunt realizate cu vopsea specială pentru bumbac, fiind rezistente chiar și după multiple spălări delicate.

“Deși pictatul nu era ocupația mea de bază, întotdeaunu am fost atrasă de acest gen de artă. Într-o zi mi-a venit ideea de a face un cadou neobișnuit prietenilor mei, executat de mine, maiouri personalizate cu desene pictate. Au rămas încântați și m-au încurajat să realizez la comandă astfel de piese vestimentare. Primele comenzi nu s-au lăsat mult așteptate. Pictez orice pe maiouri, iar dorințele clienților sunt diferite. Deseori fac seturi pentru cupluri sau pentru familii cu copii, care-și doresc să le fie pictate pe maiou chipul lor, animalele preferate sau anumite personaje care-i caracterizează. Așa a fost conceput brandul “Brasovenka” ne-a povestit Irina.

Dorința și ideea nu sunt suficiente pentru a începe o afacere...
Moldoveanca, aflandu-se într-o vacanță în țară, cu câțiva ani în urmă deja avea dorința de a porni aici propriul business, astăzi fiind convinsă că totuși atunci nu era suficient de pregătită.

“Atunci imi doream să mă ocup cu ceva, dar nu ieram suficient de hotărâtă ce anume îmi doresc să fac. La baza deschiderii unei afaceri sta ideea, iar schițarea acesteia am reușit să o fac după ce am frecventat câtev cursuri și traininguri spacializate. Pentru a deschide un business trebuie sa ai o pregătire, să te informezi bine ca să elaborezi corect un plan de afacere. La început, ideea trebuie testată, iar daca aceasta are priză... dorința, munca depusă și investițiile îți transformă visul în realitate. 

Datorită faptului că Irina a muncit peste hotare, a reușit să aplice la programul care susține și încurajează migranții moldoveni pentru ca aceștia să reușească să-și deschidă o afacere în R. Moldova, cu ajutorul granturilor de care pot beneficia. “În prezent, la noi în țară sunt multe oportunități pentru ca în sfera businesului mic și mijlociu. Posibilitățile de finanțare întotdeuna sunt binevenite. La moment o să-mi fie de mare ajutor aprobarea unui grant, iar pe viitor, cand va fi timpul pentru noi investitii, nu exclud că voi solicita un credit”, ne-a mărturisit Irina.

În 2019 “Brasoveanka” va deshide primul atelier
La începutul acestui an, Irina vrea să deschidă primul său atelier, care va asigura R-ul Nisporeni cu 4 locuri noi de muncă. Având experiența de a livra comenzi în Franța, Germania, tânăra antreprenoare planifică să-și facă brandul renumit și în alte țări, în special în Portugalia.

Irina B. :”De la potughezi am învățat cât de valoros este personalul pentru angajator, dar și cât de important este clientul și dorințele lui. Portughezii nu sunt mai inteligenți decât noi. În general, ai noștri au un nivel înalt de inteligență, sunt foarte capabili și au abilități suficiente pentru a obține rezultate bune în orice domeniu”.

Important într-o afacere
Poctorița știe forte bine ce este important într-o afacere spunându-ne că, la baza gestionării unei afaceri stau spiritul pozitiv al managerului, responsabilitatea, răbdarea, capacitatea de a face planificări pe termen lung și punerea în valoarea a fiecarui client în parte.

“Am observat că la noi, din pacate, produsele noi lansate și serviciile sunt bune la început, iar atitudinea față de clienți lasă de dorit pe parcurs, ceea ce îi face pe consumatori să se dezamăgească și, în loc să recomande, merge la concurenți", ne-a spus Irina.

Acasă trebuie să revii treptat...
Irina Brașoveanu a muncit mai mult de 10 ani în Portugalia, iar posibilitățile pe care le avea acolo și faptul că a obținut cetățenia portugheză nu au făcut-o să renunțe la gândul de a reveni acasă împreună cu familia. Aceasta era conștientă că nu este deloc ușor să lași tot și să o i-ei de la capăt în altă țară, chiar dacă aceasta este țara de baștină. “Acasă trebuie să revii treptat. Când veneam pe scurt timp în concediu îmi dădeam seama, că perioada de vacanță este cu totul altceva decât să te intorci definitiv și să fii parte din această societate. De aceea, mi-am pregătit terenul din timp. Am depus efort maxim pentru a face studiile în Business și Administrare. Iar la un moment dat, am decis să văd dacă pot găsi un loc de muncă în R. Moldova. Am fost plăcut surprinsă, când după ce am aplicat CV-ul meu la mai multe companii reacția a fost imefiată. Astfel, am obținut acasă un loc de muncă într-o companie internațională, fiind un avantaj și cunoașterea limbii portugheze", ne-a povestit antreprenoarea.

“În Moldova mă pot bucura din plin de viață”
Povestea Irinei Brașoveanu este o altă lecție de viață din care avem ce învăța. Dragostea de plaiul natal, munca depusă pentru a-și urma visul, devotamentul și responsabilitate față de tot ce face și mult curaj. Toate sunt demne de a fi admirate și apreciate.

“Bineânțeles că viața de aici nu este cea mai ușoră, dar anume acasă simt că-mi trăiesc viața din plin. Fiind alături de oamenii dragi și prieteni, prinzi aripi, ai puterea și energia necesară pentru a merge înainte" a conchis Irina.

1469 Voturi

VOTARE FINISATA

“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL
“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL
“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL
“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL
“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL
“BRAȘOVEANKA” – BRANDUL CARE TE ÎMBRACĂ CU CREAȚII PICTATE MANUAL