EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA

EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA

Atunci când vorbim despre amenajare, primul lucru la care ne gândim este mobilierul care, pe lângă aspectul frumos, are misiunea de a oferi confort și comoditate interiorului casei, a unui oficiu sau oricărei încăperi.

O altă afacere inclusă în top este o fabrică autohtonă de mobilă, în care se confecționează piese de mobilier originale, confortabile și ecologice. A fost lansată de către Oleg Filipașco, la sfârșitul anului 2013, împreună cu un bun prieten. A făcut acest pas după 14 ani munciți peste hotare. Mai întâi a plecat în Georgia, iar după 2 ani a mers în Irlanda, țară în care a lucrat timp de 12 ani. A fost departe de casă o perioadă destul de lungă, avea un job interesant, un mod de viață îndestulat, dar aceste lucruri nu l-au făcut să renunțe la gândul de a se întoarce în Moldova unde astăzi se bucură de liniștea și căldura de acasă.

“Am revenit în țară cu aproximativ 6 ani în urmă. La început mi-a fost greu să mă adaptez. Eram obișnuit cu modul de viață din Irlanda, cu o viață mai organizată. Acolo mentalitatea și obiceiurile sunt diferite. Este o țară în care regulile sunt respectate cu strictețe și oamenii zâmbesc mai des. Din păcate, făcând o comparație, am observat că unii oameni de la noi sunt altfel, mai dezorganizați, pesimiști și chiar frustrați. Da, o parte din ei trăiesc greu, dar consider că trebuie să ne învățăm să vedem și partea plină a păharului, să fim mai pozitivi și să începem schimbarea de la noi înșine”, ne-a spus Oleg Filipașco.

În afacere s-au investit banii și experiența de peste hotare

Oleg Filipașco a lucrat mulți ani într-o rețea de hipermarketuri, având o funcție care împlică multe responsabilități și maximă organizare. Experiența din Irlanda l-au ajutat să pășească mai sigur în calea de lansare a propiei afaceri. Astfel, cu banii câștigați în străinătate a făcut primele investiții în deschiderea fabricii de mobilă. Pe lânga banii proprii a obținut un o sumă de bani sub formă de grant, cu ajutorul căruia au achiziționat utilaje performante. Datorită utilajului modern cu care este dotată fabrica, astăzi lucrătorii elaborează comenzile mult mai rapid și calitativ.

De la 6 la 30 de angajați

După 5 ani de activitate, de la 6 persoane au ajuns la o echipă de 30 de angajați și spațiile de producere de 400 m2, unde se află un echipament modern de prelucrare a lemnului, care îndeplinește toate standardele pentru producerea mobilierului modern. Echipa Eko Mobila se ocupă atât de proiectarea mobilierului, producerea cât și de asamblarea și instalarea comenzilor. Fabrica de mobilă are multe planuri de viitor, fapt pentru care sunt în căutare de noi specialiști calificați în producerea mobillei și asamblatori.

“În domeniul nostru specialiștii calificați sunt foarte importanți. Este o anumită regulă de folosire a utilajului, tehnicii care trebuie știute și respectate în producere. Muncitorii noștri au parte de condiții bune de muncă, au echipament special, scule moderne și calitative. Avem multe de realizat, vrem să ne extindem și suntem în căutare de colegi noi”, ne-a povestit antreprenorul.

Eko Mobila este ecologică și sigură

Pe parcursul a celor 5 ani de activitate, la fabrica din or. Durlești s-a produs atât mobilă pentru case, apartamente, birouri, cât și pentru școli și grădinițe. De asemenea, clenții pot comanda și modele de mobilier mai exclusive care sunt importate din Italia. Fabrica, de ceva timp, colaborează cu o rețea de stații peco, pentru care au realizat și continuă să fabrice diverse piese de mobilier. Curând, elevii de la o școală din or. Soroca vor frecventa lecțiile cu mai multă plăcere, bucurându-se de bănci și scaune noi pe care le pregătesc acum meșterii de la „Eko Mobila”.

“Mobilierul trebuie să ofere maximă comoditate, iar echipa noastră are grijă să elaboreze comenzile astfel, încât fiecare spațiu să aducă utilitate clientului. Mobila noastră este cunoscută datorită faptului că folosim material de finisaj ecologic, piesele de mobilier fiind sigure și confortabile atât pentru maturi, cât și pentru copii. În portofoliul nostru este inclusă atât mobilă pentru locuințe, spații comerciale, cât și pentru școli și grădinițe”,
ne-a povestit omul de afaceri.

Este de menționat faptul că la „Eko Mobila” se elaborează piese de mobilier pentru cei care sunt limitați în posibilitatea de a folosi un mobilier obișnuit, având alte necesități. Meșterii realizează modele exclusive pentru oamenii cu dizabilități, asigurându-le calitate și comoditate la prețuri bune. De asemenea, Oleg Filipașco își dorește ca spitalele noastre să fie dotate cu mobilier calitativ, modern, ecologic și mult mai confortabil. Ar dori să participe la un astfel de proiect, elaborând și modele pentru cei care au necesități speciale.

În Moldova sunt perspective pentru că încă multe nu s-au realizat

Oleg Filipașco crede în viitorul Republicii Moldova. A revenit acasă pentru că este mai fericit și mult mai împlinit alături de oamenii dragi. Acesta ne-a mărturisit că peste hotare rămâi srăin indiferent de timpul petrecut și de poziția pe care o ai. Este convins că concetățenii noștri, cu experiența din străinătate, pot realiza multe lucruri aici, acasă.

“În Irlanda este foarte greu să inventezi ceva nou pentru că acolo găsești de toate, având la dispoziție diverse produse, servicii moderne, inovațiile find foarte răspândite. Nu putem spune același lucru și despre Moldova. Asta ne demostrează și faptul că sunt perspective bune în țara noastră. Moldovenii plecați se pot inspira din viața de peste hotare și pot lansa ceva nou aici. Așa vom educa frumos populația, vom schimba mentalitatea astfel încât să ne bucurăm de un trai mai bun în țara natală. În țara noastră trebuie făcute schimbari. Avem o țară frumoasă, dar prea puține locuri unde am putea petrece mai mult timp la aer liber. Sunt parcuri, dar acestea trebuie îngrijite mai bine, trebuie să aibă anumite comodități, să fie amenajate corespunzător pentru a petrece cu plăcere timpul liber alături de copii și familie.

Ar fi bine ca mai mulți concetățeni de-ai noștri să revină acasă, să lanseze afaceri și, împreună să schimbăm lucrurile spre bine. Nu vreau ca țara noastră să fie invadată de imigranți din cauza lipsei de oameni și a forței de muncă. Ai noștri trebuie să lucreze aici, acasă”,
a conchis cu optimism antreprenorul.

149 Voturi

VOTARE FINISATA

EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA
EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA
EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA
EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA
EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA
EKO MOBILA – AFACEREA CARE VINDE CONFORT ACASĂ DUPĂ 12 ANI DE MUNCĂ ÎN IRLANDA