MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES

MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES

Se spune că cei mai iscusiți bucătari sunt bărbații. Această meserie este foarte frumoasă, dar până a ajunge mâncarea spectaculoasă pe farfurie, în bucătărie se muncește greu, având nevoie nu doar de abilitatea de a găti gustos, dar și de creativitate, răbdare și o formă fizică bună. Ne mândrim că și în țara noastră avem bucătari excelenți care își fac meseria cu placere și responsabilitate. Îl prezentăm pe Marian Danu, moldoveanul care a încercat multe “ingrediente” pentru a ajunge astăzi un bucătar de succes. Acesta nu putea lipsi din topul nostru, deoarece el se numără printre concetățenii noștri care cu câțiva ani în urmă a revenit acasă, hotărând să-și manifeste talentul în bucătăriile de acasă.

“Ochiul papă primul”– de aceasta este ferm convins bucătarul moldovean. Iată de ce bucatele pregătite de Marian sunt servite astfel încât privești cu admirație creația din farfurie, iar când o guști ești cucerit de arome noi și delicioase.

Bucătarul Marian Danu fost plecat mulți ani în Italia, țară în care și-a pus bazele în ale gătitului și a înțeles că anume bucătăria italiană este preferata lui. Este de remarcat și de apreciat faptul că, deși Marian Danu este la moment un bucătar cunoscut și are în spate multe proiecte coapte bine, acesta continuă să fie un om deosebit, cu bun simț, deschis în comunicare și modest. Când era mic își dorea să fie Director! Astăzi este nu doar “Director de bucătărie”, din mâncarea căruia s-au delectat mii de gurmanzi, ci și Director a propriei afaceri. Sună frumos, însă puțini cunosc că în spatele acestei povești stau mulți ani de muncă și greutăți, dar și puterea de a nu renunța și de a merge înainte pentru realizarea scopului propus.

Lecția de viață învățată departe de casă
Marian ca și mulți alți moldoveni a plecat peste hotare în căutarea experiențelor noi, fiind curios ce se întâmplă în spatele culiselor bucătăriei străine.

“Am trăit în Europa o parte bună din viața mea, peste 15 ani, o perioadă în care am văzut locuri noi, am cunoscut o atfel de mentalitate și am lucrat la diferiți angajatori. Experianța de muncă și mediul în care am lucrat, m-au apropiat tot mai mult de bucătărie. Vreau să menționez că acolo oamenii sunt foarte sârguincioși și își fac munca cu plăcere.
Angajatorii de acolo îți cer să fii responsabil și să-ți faci lucrul la timp, altfel poți fi înlocuit ușor cu altcineva. De la ei am învățat că, dacă vrei să obții ceva, trebuie să depui efort maxim, să muncești cu devotament și să nu renunți niciodată”
, ne-a povestit bucătarul șef.

La un moment dat, Marian a înțeles că este suficient să lucreze printre străini și a decis să revină acasă, unde-și dorea să întemeieze o familie și să construiască un viitor acasă.

Primul studiou gastronomic din țară
Acasă, Marian Danu era hotărât să lanseze o afacere în bucătărie. Își dorea să împărtășească din cunoștințele și experiența acumulată și să gătească, în special, bucate din gastronomia italiană.

“Mi-am dorit să lansez ceva nou, interesant și util. Am închiriat un spațiu, l-am amenajat corespunzător, transformându-l într-o bucătărie, în care spre bucuria mea au gătit sute de oameni. Îmi place să comunic cu oamenii, să-i învăț să pună pe farfurie și alte bucate, pentru a ieși din tipare și a savura din alte gusturi, la prepararea cărora nu este neapărat folosirea ingredientelor și produselor scumpe. În studioul gastronomic organizăm săptămânal master classuri cu tematici diferite, în care participanții discută, învață rețete noi, gătesc și savurează cu plăcere din bucatele preparate”
, ne-a povestit Marian Danu.

Succesul într-o afacere gastronomică se datorează și investițiilor făcute la timp
Pentru început, bucătarul a închiriat un spațiu pentru amenajarea unui studiou gastronomic. După un timp, acesta a înțeles că este mai avantajos să folosești banii pentru chirie, achitând ratele unui credit, cu ajutorul căruia Marian Danu a achiziționat studioul gastronomic. Prime Capital susține și admiră oamenii întreprinzători, cu idei curajoase, care pe lângă faptul că visează la ceva, depun tot efortul pentru a reuși să-și realizeze visul, acasă. Suntem bucuroși că Marian Danu a fost printre primii clienți care a beneficiat de credit în baza unei noi linii de finanțare pentru afacerile mici și mijlocii.

Este foarte bine că a fost lansat acest produs de creditare. Fiecare afacere are nevoie de susținere pentru a crește, iar ofertele avantajoase sunt întotdeauna binevenite. Dacă stai pe loc, nu obții nimic. Nu-ți ajung bani – poți lua un credit. Nimic nu se compară cu plăcerea de a “strânge roada” după ce ai investit banii necesari la timp”, ne-a spus Marian Danu.

Mai bine o viață picantă acasă, decât una dulce printre străini
Viața peste hotare este diferită de cea de aici și posibilitățile de acolo sunt altele, uneori chiar tentante, dar este o viață printre străni. Pentru Marian Danu preponederentă a fost dorința de a reveni acasă, de a-și întemeia o familie alături de cei dragi, a fost mai puternică.

“Nu a fost ușor. Este complicat să te adaptezi din nou aici, cand revii în țara ta după mulți ani de muncă peste hotare. Revii cu anumite viziuni, o altfel de mentalitate, organizare, care nu întotdeuna se împacă cu deprinderile de aici și, totodată, cei care te înconjoară parcă te au în vizor și așteaptă să vadă ce faci mai departe, cum te vei descurca”, ne-a mărturisit antreprenorul.

Marian Danu și echipa sa muncește mult pentru prestigiul brandului, pentru a menține și a câștiga mai multă încredere din parte clienților și partenerilor săi. Mai mult, în viitor, bucătarul își dorește ca “Lo Chef” să fie recunoscut și ca instituție de învățământ în care vor crește bucătari profesioniști. Cu siguranță, urmează și alte proiecte curajoase, în realizarea cărora vom fi bucuroși să îl susținem pe Marian Danu, iar până atunci urmărim cu plăcere evoluția și succesul acestuia.

6655 Voturi

VOTARE FINISATA

MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES
MARIAN DANU A ÎNCERCAT MULTE “INGREDIENTE” PENTRU A AJUNGE ASTĂZI UN BUCĂTAR DE SUCCES